Welke budget verzekeringen zijn er in 2020?

Er zijn verschillende soorten zorgverzekeringen in 2020. Zo is er de naturapolis, restitutie verzekering en de zogenaamde budgetpolis. Een zeer goedkope zorgverzekering met een beperkte contractering. Deze type verzekering wordt ook wel aangeduid als ‘basis budget’ of ‘selectief’. De reguliere zorgverzekeringen zijn vaak net iets duurder waardoor vaak jongeren en gezonde mensen kiezen voor de Budgetpolis. Het verschil tussen de soorten zorgverzekeringen zit hem in de keuze vrijheid die je krijgt. De restitutiepolis biedt de meest uitgebreide vrije borgkeuze, dus niet de verzekeraar maar jij mag bepalen naar welke zorgverlener je gaat. Met de  Budgetpolis 2020 kun jij naar een geselecteerd aantal zorgaanbieders en ziekenhuizen. Maar welke Budgetpolissen zijn er in 2020? Bekijk direct de mogelijkheden voor het aankomende jaar hieronder, wij hebben namelijk de verzekeraars voor je op een rij gezet.

Univé Zorg Vrij

Er zijn drie verschillende basisverzekering bij verzekeraar Univé. Met de Univé Zorg Vrij kies jij voor een restitutie verzekering in 2020. Benieuwd naar de details en vergoedingen voor het aankomende jaar? Klik hieronder op meer informatie en wij verwijzen je direct door naar alle details.

Wat betekent een beperkte contractering (budgetpolis)?

Wanneer jij kiest om een budgetpolis in 2020 af te sluiten kies je voor een uitgeklede versie van de natura verzekering. Om een volledige vergoeding te ontvangen van de verzekeraar kun je terecht bij een geselecteerd aantal ziekenhuizen en zorgverleners. In de praktijk wilt dat zeggen dat je alleen een 100% vergoeding ontvang bij zorgaanbieders die een contract hebben met de zorgmaatschappij, bij niet gecontracteerde zorg ga je zelf een deel van de rekening betalen.

Voor spoedeisende hulp kun je ten alle tijden terecht in iedere ziekenhuis, ondanks de beperking.

Kies jij voor een budgetpolis in 2020?

Als je graag een goedkope zorgverzekering wilt hebben dan is de natura budgetpolis wellicht de beste keuze voor jou. Wanneer je nog liever de zorgverzekeringen wilt vergelijken kan je met behulp van onze Zorgvergelijker aangeven dat je voorkeur hebt voor een beperkte zorgkeuze. Nadat je de gegevens en wensen hebt ingevuld krijg je de natura verzekeringen te zien tussen de resultaten (budgetpolissen).

Goedkope zorgverzekeringen voor 2020

Mensen die weinig tot geen zorgkosten verwachten in 2020 kiezen het vaakst voor een budgetpolis. Doordat er vaak geen behandelingen nodig zijn van een zorgverlener is de lage maandelijkse premie gewenst. Echter zijn er nog meer mogelijkheden om de verzekering goedkoper te maken in 2020. Zo kun jij het eigen risico vrijwillig gaan verhogen. Door dit te doen (in stappen van 100 euro) gaat de zorgverzekeraar jou een korting geven op je premie. Op deze manier is het mogelijk om meer vrijheid te krijgen qua zorgverleners maar toch een goedkope zorgverzekering te hebben.

Waar moet ik op letten als ik kies voor een budgetpolis?

Als eerste is het belangrijk om je achterhoofd te houden dat je zeven weken de tijd hebt om een overstap te maken. Veel mensen maken overhaaste beslissingen die in sommige gevallen niet goed uitpakken. Je wilt natuurlijk geen verassingen in 2020 en zo weinig mogelijk kosten maken. Het tweede wat enorm belangrijk is om in kaart te brengen welke zorgkosten je eigenlijk hebt gemaakt het afgelopen jaar. Door dit op papier te zetten kun jij beter nagaan of een budget verzekering (2020) de juiste zorgverzekering is voor jou. Het laatste punt wat wij toch willen benoemen is dat je niet alleen naar de premies moet kijken als het gaat om de zorgverzekeringen. De goedkoopste budgetpolis is niet voor iedereen geschikt.

De budgetpolis vergoedingen

Als jij naar een zorgverlener moet gaan in 2020, is het belangrijk om te weten of deze gecontracteerd is. Is dat niet het geval? Vraag dan je zorgverzekeraar wat de maximale vergoeding is voor een niet aangesloten zorgaanbieder. Door het bedrag of percentage te weten kun jij beter inschatten welke kosten je zelf zou moeten gaan maken voor de behandeling. Het is mogelijk dat de verzekeraar voor verschillende soorten zorg andere percentage of maximale bedragen vergoed.