de-zorgverzekering-van-2020-vergelijken

De zorgverzekering 2020 

Het nieuwe jaar komt er weer aan, en dus is het slim om je huidige zorgverzekering tegen het licht te houden. In 2020 gaat er weer van alles gebeuren, en daardoor is het vergelijken weer belangrijk. Ga jij niet overstappen? Dan ga je automatisch akkoord met de zorgverzekering die je nu hebt voor het nieuwe jaar. In de meeste gevallen ben je duurder uit, overstappen kan namelijk je geld besparen.

 

De zorgverzekering 2020 premie zal stijgen, net als de zorgtoeslag. Een feit is dat het eigen risico gelijk zal zijn (385 euro) aankomend jaar. Wij leggen je op deze pagina uit wat de zorgverzekering in 2020 inhoud, en bieden je de mogelijkheid om je een volledige en concrete (persoonlijke) vergelijking te doen.

De Friesland
€106,75
HEMA
€ 111.-
Univé
€ 105,85
Promovendum
€ 107,50

Basis zorgverzekering in 2020

De basisverzekering is verplicht in Nederland vanaf je 18e verjaardag. De inhoud wordt bepaalt door de rijksoverheid, maar de premie door de zorgverzekeraar. In 2020 zal de basisverzekering weer op een aantal punten veranderen, de verwachting is dat de premie opnieuw gaat stijgen. De inhoud van de zorgverzekering 2020 zal ook uitgebreid worden, de exacte uitbreiding weten wij op Prinsjesdag. Vanaf 12 november is het dan mogelijk om je zorgverzekering te vergelijken met behulp van de vergelijker op onze site.

De zorgpremie

Uiterlijk 12 november moeten alle zorgmaatschappijen in Nederland hun premies bekend hebben gemaakt. Veel verzekeraars wachten tot het laatste moment met het bekend maken van hun zorgverzekering premie. De reden van het wachten is om de kat uit de boom te kijken en de laatste berekenen te doen, en te zien wat de andere verzekeraars doen.

 

Ieder jaar is zorgverzekeraar DSW de eerste zorgverzekeraar die haar premie bekend maakt, de verwachting is dat in 2020 zij weer als eerste zijn. Wij verwachten een stijging van de premie in 2020, hoeveel is niet te zeggen op dit moment.

Eigen risico en je zorgverzekering

Het verplichte eigen risico gaat niet stijgen in 2020. Afgelopen jaar was het verplichte eigen risico 385 euro, dit zal dus aankomend jaar exact hetzelfde zijn.

 

In 2020 is het mogelijk om je zorgverzekering goedkoper te maken door het eigen risico vrijwillig te verhogen. Het bedrag kan opgehoogd worden met 100 euro, tot maximaal 885 euro.

Eigen bijdrage

De verschillende eigen bijdrage kunnen ook weer veranderen. Op dit moment is nog niet te zeggen of er daadwerkelijk iets gaat veranderen aan de eigen bijdrage in 2020. Op Prinsjesdag zal alles met betrekking de zorgverzekering 2020, eigen risico en de eigen bijdrage naar buiten worden gebracht.

Hoe zit het met de zorgtoeslag?

Omdat de verwachting is dat de premies opnieuw zullgen gaan stijgen in 2020 zal de zorgtoeslag meestijgen. Zodra alle premies weer bekend zijn gemaakt, zal de belastingdienst de hoogte van de zorgtoeslag 2020 bekend maken. Wij denken dat de toeslag voor zorgverzekeringen in 2020 met een paar euro’s omhoog gaan.

Prinsjesdag

Op Prinsjesdag zal de Rijksoverheid alles rondom de basis zorgverzekering 2020 bekend gaan maken. Zo geven zij een verwachting van de zorgpremie stijging, de inhoud van de zorgverzekeirng 2020 en alle andere belangrijke wijzigingen. Prinsjesdag 2019 is op 18 september, de laatste wijzigingen zul je dan uiteraard ook weer teruglezen op onze site.

In het kort

Alles met betrekking de zorgverzekering 2020, kun je lezen op onze website. Vanaf 12 november kun je dan weer je huidige zorgverzekering vergelijken om te zien of je huidige zorgverzekering nog de beste is die past in jouw situatie. De zorgverzekering vergelijker kan je ondersteunen om een keuze te maken voor aankomend jaar.