Auperdal 24, 5657 ER, Achel

Tel: +31 249 2323

Ebike fietsverzekering  afsluiten, hier let je op!

Je hebt net een flinke investering gedaan en een e-bike gekocht. Je bent er super blij mee en bent van plan om veel te gaan fietsen. Het maakt niet uit of het voor dagelijks gebruik is of enkel voor plezier. Is het dan ook raadzaam om een Ebike fietsverzekering af te sluiten? Je hebt veel keuzes en mogelijkheden. Het is daarom aan te raden om je te verdiepen in de mogelijkheden. Wij zetten een aantal mogelijkheden voor je op een rij. 

Wat is de beste Ebike fietsverzekering?

Wat voor jou de beste verzekering is hangt af van je wensen. Je kan de E-bike verzekeren tegen diefstal. Hierbij is enkel de diefstal van de fiets en/of onderdelen van de fiets verzekert. Om een diefstal vergoed te krijgen zal er moeten worden voldaan aan een aantal voorwaarden. Bij de meeste verzekeringen is dat het tweede slot verplicht is.  Wat voor slot dat zou moeten zijn is afhankelijk van de verzekeraar. Tegenwoordig zijn er ook verzekeraars die voor de extra dure E-bikes een track & trace-module verplicht stellen. Gemiddeld gezien is dat voor fietsen vanaf 3500 euro. 

Ook kan je ervoor kiezen om je fiets ook tegen schade te verzekeren. Dat betekent dat als er schade aan je fiets is ontstaan, ook door vandalisme, vergoed zal worden door de verzekering. Bij sommige verzekeringen is dan ook de rechtsbijstand verzekerd voor het verhalen van de schade. Het is afhankelijk per verzekering of je ook een eigen risico voor schade of diefstal moet betalen. Bij een eigen risico is het maandbedrag soms iets lager. 

E-bike verzekeren of niet 

Laten wij vooropstellen dat een E-bike veel geld kost. Of je hem moet gaan verzekering hangt af wat je van plan bent te gaan doen met de fiets. Ga je voornamelijk tochten fietsen waardoor je altijd dicht bij de fiets bent? Of gebruik jij je fiets voor woon-werk of woon-schoolverkeer? Bij de laatste optie zal hij een stuk vaker neergezet worden op openbare plekken. Zoals stations, bedrijventerreinen, scholen of bij winkelcentra. In deze gebieden loopt je fiets meer risico om gestolen te worden en is het verstandiger om te kiezen voor een Ebike fietsverzekering. 

Wat is de goedkoopste Ebike fietsverzekering?

De prijzen voor een fietsverzekering variëren van enkele euro’s per maand tot aan een paar tientjes per maand. Echter is alleen het vergelijken van de prijs geen goed idee. Het is belangrijk om ook de voorwaarden, je eigen risico en eventuele vergoedingen naast elkaar te leggen. Het is zonde om de goedkoopste verzekering af te sluiten als uiteindelijk blijkt dat deze niet aan je wensen voldoet. 

Je kan de verschillende verzekeringen online vergelijken. Daar bestaan sites voor maar je kan ze ook zelf naast elkaar leggen. Je hebt een aantal grote spelers als Unive, Enra en Kingpolis maar er zijn ook kleinere verzekeraars met goede diensten. Ook doet de consumentenbond regelmatig onderzoek naar fietsverzekeringen. Om je goed te verdiepen is het raadzaam om deze onderzoeken eens door te lezen. Besluit daarna waar jouw Ebike fietsverzekering minimaal aan moet voldoen. 

Schuiven naar boven