vergelijk-de-restitutiepolis-van-2020-zorgverzekering

Restitutiepolis vergelijken 2020

Een volledige vrije zorgkeuze, dat is wat de restitutiepolis 2020 te bieden heeft. Het restitutiepolis vergelijken is het van groot belang om te zien of je daadwerkelijk wel de geliefde vrije zorgkeuze krijgt. Met bijvoorbeeld de naturapolis of budgetverzekering is dit zeer beperkt. Met behulp van de zorgvergelijker hieronder kun jij niet alleen de restitutiepolis vergelijken maar ook de eventuele aanvullende dekkingen.

 

Op deze pagina bieden wij een simpele maar concrete overzicht van de restitutiepolis 2020 en haar premies. Klik op bekijken en je gaat direct naar de zorgverzekeraar waar je de restitutieverzekering kunt afsluiten binnen enkele minuten.

 

Nu de zorgpremies en wijzigingen weer bekend zijn gemaakt voor 2020, is dit het moment om de beste en mischien wel de goedkoopste zorgverzekering te kiezen. Ga jij voor een restitutiepolis? Kies verstandig, en krijg toegang tot alle zorgverleners in Nederland zonder hier extra voor te moeten betalen. De restitutieverzekering heeft iedere zorgverlener gecontracteerd in 2020, ongeacht regio.

Ditzo
€ 109,95
OHRA
€ 116,30
FBTO
€ 117,50
De Friesland
€132,25
Univé
€ 126,00
CZ
€131,65

Een restitutiepolis, wat is dat?

Eigenlijk is de restitutiepolis een zorgverzekering die de meeste mensen willen kiezen. De natur-, budget- en combinatiepolissen zijn vaak zeer beperkt. Je kunt met deze zorgverzekeringen niet naar je eigen ziekenhuis, zorgverlener of tandarts. Het is wel mogelijk om je hier te laten behandelen, maar dien je zelf mee betalen aan een deel van de rekening! Voorkom deze extra zorgkosten in2020 en kies voor de restitutie polis.

Voordelen van een restitutie zorgverzekering:

  • Kies je eigen Nederlandse ziekenhuis
  • Medicijnen ophalen bij iedere gewenste apotheek
  • Geen last van bijbetalingen
  • Kies je eigen gewenste zorgverlener (tandarts, fysiotherapeut etc)

Zijn er ook nadelen?

  • De restitutie zorgverzekering is vaak duurder
  • Rekening zelf eerst betalen als er geen afspraak is gemaakt

De beste en goedkoopste in 2020

De goedkoopste is in 2020 opnieuw zorgverzekeraar OHRA (zoals in de tabel hierboven) en is dus qua premie de beste in 2020. Maar de premie is natuurlijk niet het enige wat telt, iedere persoon heeft zo zijn eigen voorkeuren en zorgbehoeftes. Veel consumenten kiezen niet alleen een basisverzekering maar hebben ook een behoefte aan een aanvullende verzekering. Deze aanvullende modules zijn bij iedere zorgverzekeraar verschillend, hierdoor is het gebruik maken van de zorgvergelijker 2020 op onze site van groot belang. Zo kun je direct de restitutiepolis vergelijken samen met de aanvullende vergoedingen.

Hoe kies ik een restitutie zorgverzekering die bij mij past?

De restitutiepolis 2020 is enkel van toepassing op de verplichte basisverzekering. Zo is iedere tandarts in Nederland automatisch gecontracteerd, ongeacht de sort zorgverzekering je hebt. Het is overigens niet vanzelfspreken dat dit ook geld bij de aanvullende zorgverzekeringen. Zorgmaatschappijen maken afspraken en sluiten contracten af met zorgaanbieders zoals fysiotherapeuten. In een contract wordt dan bijvoorbeeld opgeschreven hoevel behandelingen een patiënt of praktijk kan aanbieden. Voor vragen kun je het beste contact opnemen met de zorgverlener of natuurlijk met je zorgverzekeraar.

Kritisch vergelijken

Door kritisch te vergelijken van bijvoorbeeld de restitutiepolis ga je automatisch kiezen voor de beste in 2020. Vraag jezelf welke zorg je denkt nodig te zijn aankomend jaar, en hoevaak je bijvoorbeeld naar de fysiotherapeut wilt gaan. Door te vergelijken met onze zorgvergelijker 2020 komen alle aspecten in beeld, waaronder de basis- aanvullende- en tandartsverzekeringen. Geef je wensen en eisen in aan de linkerkant, en vergeet niet natuurlijk de Vrije Keuze aan te vinken! Hierdoor ga je automatisch en concreet de restitutiepolis vergelijken voor 2020.