Friesland zorgverzekering 2020 - Zorgverzekeringen 2020 vergelijken

Friesland tandartsverzekering 2020

Bekijk hier of een Friesland tandartsverzekering 2020 de beste keuze is voor jou. Wij hebben de drie Friesland tandartsverzekeringen uitgezocht en de belangrijkste informatie verzameld op deze pagina. Bekijk direct wat de belangrijkste vergoedingen per tandartsverzekering van Friesland zijn en de premie die je hiervoor gaat betalen.

 

Het is even goed om te melden dat het afsluiten van een tandartsverzekering niet verplicht is, je moet dus zelf bepalen of een tandartsverzekering van Friesland voor het jaar 2020 nodig is in jouw situatie. In sommige situaties is het juist wel slim om je aanvullend te verzekeren voor de tandarts, de kosten zijn vrijwel altijd hoog.

Tandartsverzekering de Friesland

AV Tand Standaard
€12,50 p/mnd
AV Tand Extra
€21,95 p/mnd
AV Tand Optimaal
€33,95 p/mnd

AV Tand Standaard

Geen verassingen in 2020 qua tandartskosten? Kies dan voor de Friesland tandartsverzekering 2020 AV Tand Standaard. Deze tandartspolis komt met een maximale vergoeding van 250 euro per jaar.

 

Echter worden niet alle behandelingen volledig vergoed, we hebben het hier op een rijtje gezet. Mocht je er toch niet helemaal uitkomen, verwijzen je graag door naar de Friesland. Wanner je klikt op meer informatie wordt je direct doorgestuurd naar de website van de verzekeraar.

100% vergoeding:

 • Consulting
 • Preventieve mondzorg
 • Vullingen
 • Verdovingen

Vergoeding van 80%:

 • Maken van een foto
 • Kies of Tand trekken
 • Plaatsing van een brug/kroon
 • Wortelkanaalbehandeling

De bovengenoemde behandelingen worden dus gedeeltelijk of in zijn geheel vergoed met de Friesland tandartsverzekering 2020 AV Tand Standaard. Dit is overigens de goedkoopste tandartsverzekering van zorgverzekeraar Friesland. Materiaal- en techniekkosten, en orthodontie vergoedingen worden niet vergoed met deze tandartsverzekering. Lees verder op de website van de verzekeraar, wij verwijzen je graag door.

AV Tand Extra

De Friesland tandartsverzekering 2020 AV Tand Extra biedt net even een betere vergoeding dan de AV Tand Standaard. Zo krijg je met deze tandartsverzekering Friesland een vergoeding van maximaal 500 euro per kalenderjaar. Hiermee dek je dus de tandartskosten die gemaakt gaan worden aankomend jaar. Niet alle behandelingen van de tandarts worden volledig vergoed, hieronder zie je de belangrijkste behandelingen.

100% vergoeding:

 • Preventieve mondzorg
 • Consulting
 • Vullingen
 • Verdovingen

80% vergoeding:

 • Het maken van een foto
 • Kies of tand trekken
 • Kroon of brug plaatsen
 • Wortelkanaalbehandeling

Met deze Friesland 2020 tandartsverzekering krijg je geen vergoeding voor orthondontie. Je zou wanneer je hiervoor toch een vergoeding wilt voor krijgen van zorgverzekeraar Friesland de AV Tand Optimaal moeten afsluiten. Bekijk alle details op de website van de zorgverzekeraar, wij verwijzen je direct door naar de juiste pagina.

AV Tand Optimaal

De meest uitgebreide Friesland tandartsverzekering 2020 is net als voorgaande jaren de AV Tand Optimaal. Dit is overigens de enige Friesland tandartsverzekering met een vergoeding voor orthodontie vanaf 18 jaar. Om deze uitgebreide Friesland tandartsverzekering af te sluiten zal de verzekeraar je een aantal vragen stellen. De AV Tand Optimaal geeft een vergoeding van € 1000 per kalenderjaar! Net als alle andere Friesland tandartsverzekeringen worden niet alle behandelingen volledig (100%) vergoed. Bekijk hieronder de meest voorkomende behandelingen.

100% vergoeding:

 • Consulting
 • Preventieve mondzorg
 • Vullingen
 • Verdovingen

80% vergoeding:

 • Kies/Tand trekken
 • Kroon/Brug plaatsen
 • Wortelkanaalbehandeling
 • Materiaal- en techniekkosten

Natuurlijk zijn er meer vergoedingen binnen deze AV Tand Optimaal Friesland tandartsverzekering. Wij verwijzen je graag door naar de site van zorgverzekeraar Friesland om alle details te bekijken. Ook kan de verzekeraar je dan direct helpen bij het afsluiten van de tandartsverzekering of het beantwoorden van al je vragen.

Orthodontie vanaf 18 jaar

Een orthodontie vergoedig vanaf 18 jaar ontvang je alleen met de AV Tand Optimaal. Je kunt een eenmalige vergoeding van 750 euro voor de kosten die gemaakt worden bij de orthodontist ontvangen. Om deze eenmalige vergoeding te kunnen ontvangen moet het wel gaan om een volledige nieuwe behandeling.

 

Wanneer je opzoek bent naar een tandartsverzekering met orthodontie vergoeding is bij zorgverzekeraar Friesland de AV Tand Optimaal de enige optie. Voor de exacte inhoud van deze zeer uitgebreide Friesland tandartsverzekering 2020 verwijzen wij je door naar de website van de Friesland. De zorgmaatschappij kan je verder helpen en al je vragen beantwoorden.

Extra korting van de Friesland

Je krijgt een extra korting op je maandelijkse premie van Zorgverzekeraar Friesland wanneer je tussen de 18 en 21 jaar oud bent. Je krijgt dan twee euro korting op de Friesland 2020 tandartsverzekering! Je gaat dus net even iets minder betalen voor een prima tandartsverzekering. Het afsluiten en de korting ga je ontvangen wanneer je de gegevens en de polis aanvraagd op de site van de zorgverzekeraar.

Vergelijk de tandartsverzekering van Friesland

Je kunt dus weer gaan vergelijken op dit moment. Maar is dat nou eigenlijk echt nodig? Veel mensen kiezen er jaarlijks voor om van zorgverzekering te veranderen. De voornaamste reden van een overstap zijn de maandelijkse kosten. Door een kritische vergelijking te maken van je zorgverzekering kom je binnen enkele minuten erachter of je niet te veel betaald voor je zorgverzekering.

 

Ieder jaar stappen ongeveer een half miljoen Nederlanders over van zorgverzekering. Met behulp van de zorgvergelijker 2020 op onze website kun je eenvoudig en onafhankelijk je huidige zorgverzekering vergelijken. Vul je gegevens in aan de linkerkant van de vergelijker en de vergelijker laat direct zien welke zorgverzekering het beste past in jouw situatie. Je sluit je nieuwe zorgverzekering altijd direct af op de site van de zorgverzekeraar!