Auperdal 24, 5657 ER, Achel

Tel: +31 249 2323

Hoe kies je de beste kassasysteem software?

Het spreekt voor zich dat er in zowat elke winkel gebruik wordt gemaakt van een bepaald kassasysteem. Bij het kopen van een dergelijk systeem zal je kunnen concluderen dat er op de markt menig aantal verschillende mogelijkheden zijn terug te vinden. Het is dan ook altijd een goed idee om op voorhand eerst even de eisen op een rijtje te zetten waarover je beschikt. Heb je dat gedaan? Dan kan je op basis van deze eisen veel eenvoudiger het aanbod dat op de markt is terug te vinden gaan filteren. In ieder geval, wil jij ook graag ontdekken wat voor jou nu precies de beste kassasysteem software op de markt kan zijn? Dan is verder blijven lezen altijd de boodschap. 

Keuze tussen twee soorten kassasystemen 

Ben je van plan om nieuwe kassa software te kopen en te gaan gebruiken in je zaak? In dat geval is het zo dat er een keuze kan worden gemaakt tussen twee verschillende mogelijkheden. We maken wat dit betreft dan ook een onderscheid tussen de onderstaande opties:

  1. Het gebruik van kassa software software; 
  2. Het gebruik van een speciaal kassasysteem; 

Voor beide opties geldt dat ervoor- en nadelen aan verbonden zijn. De keuze voor het gebruik van software is bijvoorbeeld interessant omdat je geen specifieke drager dient te kopen. Met andere woorden, dergelijke software kan doorgaans op eender welke computer of laptop worden geplaatst. Dit gezegd hebbende is het zo dat ook een dergelijk toestel uiteraard wel wat geld kost. 

Aan welke eisen moet de software voldoen?

Indien je het plan hebt opgevat om nieuwe kassasysteem software te kopen zal je kunnen vaststellen dat er op dat vlak verschillende eisen bestaan waar je aandacht aan zal willen besteden. Wat deze eisen betreft kan je meer concreet rekening houden met de onderstaande:

  1. Over welke functies moet de software precies beschikken?
  2. Dient ze gekoppeld te kunnen worden aan voorraadbeheer of niet?
  3. Wil je gepersonaliseerde klantenprofielen kunnen bijhouden?
  4. Moet ze samen kunnen werken met je webwinkelsoftware of niet? 

De eisen waar kassasysteem software vandaag de dag aan moet zien te voldoen kunnen sterk uiteenlopend zijn. Vaak is het bovendien uiteraard ook zo dat ze afhankelijk zijn van het budget welke beschikbaar is. In ieder geval is het dus zeker en vast een aanrader om even grondig de verschillende soorten software die op de markt voor handen zijn tegenover elkaar af te wegen. 

Hoeveel bedragen de kosten voor kassasysteem software?

Het spreekt voor zich dat er bepaalde kosten verbonden zijn aan het gebruik van kassasysteem software. Hoeveel deze kosten exact bedragen is in de praktijk sterk afhankelijk van de mogelijkheden waarover je wil beschikken. Dit betekent meer concreet dat je stil zal moeten blijven staan bij onder meer de hoeveelheid aan transacties die verwerkt kunnen worden, maar wat bovendien ook te denken van de ondersteuning voor andere software die voor handen moet zijn? In ieder geval is het wel zo dat ervoor het kopen van kassasysteem software tegenwoordig geen gebruik meer wordt gemaakt van een éénmalige kostprijs. In plaats daarvan dien je rekening te houden met een maandelijks abonnement. Dit maakt dergelijke software financieel een flink stuk toegankelijker. 

Schuiven naar boven