Auperdal 24, 5657 ER, Achel

Tel: +31 249 2323

Een incassobureau Arnhem inschakelen

Wanneer je als bedrijf een bepaalde dienst of een specifiek product levert spreekt het voor zich dat je daarvoor een gepaste vergoeding wenst te ontvangen. Op deze vergoeding te kunnen krijgen wordt er een factuur opgemaakt waarvoor een bepaalde betalingstermijn geldt. Wanneer de vervaldatum van de factuur in kwestie werd bereikt spreekt het voor zich dat je verwacht dat er door de klant wordt overgegaan tot betaling. Wat echter wanneer deze betaling maar niet blijkt te komen? Dit ook niet wanneer je er als bedrijf reeds voor hebt gekozen om één of meerdere herinneringen te versturen? In dat geval zal je kunnen vaststellen dat het inschakelen van een incassobureau Arnhem mogelijks nog de enige oplossing kan zijn. Wil je hier nu graag meer over te weten komen? Dat is mogelijk door even verder te lezen. 

Wat zijn de voordelen van een incassobureau Arnhem inschakelen?

Het spreekt voor zich dat je als bedrijf liever geen beroep moet doen op een incassobureau Arnhem. Wanneer je dit voor mekaar krijgt betekent dit namelijk dat al jouw klanten perfect aan hun betalingsverplichtingen weten te voldoen. Wanneer dat niet het geval is, is het belangrijk om te beseffen dat je er niet alleen voorstaat. Er zijn namelijk op de markt verschillende instanties terug te vinden die je kunnen helpen om het bedrag alsnog te kunnen bekomen. De voordelen waar je op kan rekenen bij een incassobureau Arnhem inschakelen zijn de volgende: 

  • De invordering van je facturen wordt uitbesteed aan een betrouwbare partij; 
  • Vaak wordt er gewerkt volgens het no cure, no pay principe; 
  • Vreemde ogen dwingen waardoor de wanbetaler uiteindelijk veelal alsnog betaalt; 

We begrijpen dat het een beetje een vervelend gevoel is om een beroep te moeten doen op een derde partij om de facturen in te kunnen vorderen waar jij recht op hebt. Toch is het zeker de moeite waard om deze optie te overwegen. Enkel en alleen op die manier is het namelijk vaak mogelijk om hardnekkige wanbetalers alsnog te dwingen om tot betaling over te gaan.

Wie moet de kosten voor het incassobureau Arnhem?

Een zeer belangrijke vraag die altijd wordt gesteld met betrekking tot het inschakelen van een incassobureau Arnhem heeft te maken met de partij die moet opdraaien voor de kosten die worden gemaakt. Het spreekt namelijk voor zich dat een bedrijf slechts wordt verplicht om een incassobureau Arnhem in te schakelen wanneer er één van zijn of haar klanten niet aan haar betalingsverplichting voldoet. In het merendeel van de gevallen is het dan ook zo dat een incassobureau er alles aan doet om de kosten door te kunnen rekenen aan de wanbetaler. 

In lijn met bovenstaande ligt eveneens de vraag of een incassobureau Arnhem altijd kosten in rekening brengt of niet, ongeacht het eindresultaat van de opdracht. Dat is zeker niet altijd het geval. In principe geldt voor een groot aantal van deze kantoren dan ook dat ze werken op basis van no cure, no pay. Dit betekent dat er slechts kosten dienen te worden betaald wanneer het incassokantoor erin slaagt om het openstaande bedrag daadwerkelijk in te vorderen. Let op, dit geldt zeker niet voor elk bureau. Je moet hiervoor dus zeker even de geldende voorwaarden raadplegen.

Schuiven naar boven