Auperdal 24, 5657 ER, Achel

Tel: +31 249 2323

4 Voordelen van een Oldtimerverzekering

Wanneer je een oldtimer in bezit hebt, wil je deze natuurlijk zo goed mogelijk beschermen. Een juiste oldtimerverzekering is daarom van groot belang. In dit blog bespreken we vier voordelen van een oldtimerverzekering, zodat je een goede keuze kunt maken en zorgeloos kunt genieten van jouw klassieker.

Goedkoper dan een reguliere autoverzekering

Een groot voordeel van een oldtimerverzekering is dat deze vaak goedkoper is dan een reguliere autoverzekering. Dit heeft te maken met het feit dat oldtimers minder op de weg rijden en minder vaak betrokken zijn bij ongelukken in vergelijking met moderne auto’s. Omdat een oldtimerverzekering specifiek gericht is op deze categorie auto’s hoef je geen dekking te betalen voor risico’s die niet van toepassing zijn op jouw voertuig. Hierdoor betaal je vaak minder premie.

Uitgebreide dekking

Een oldtimer is vaak meer waard dan een moderne auto. Een oldtimerverzekering dekt daarom vaak meer risico’s en schadegevallen. Denk bijvoorbeeld aan diefstal, schade door vandalisme en schade tijdens het transport. Daarnaast zijn er ook verzekeraars die een aanvullende dekking bieden voor accessoires en onderdelen. Zo weet je zeker dat jouw klassieke auto in goede handen is en je geen onnodige risico’s loopt.

Flexibele dekking

Vaak rijden eigenaren van oldtimers minder kilometers dan bestuurders van moderne auto’s. Een oldtimerverzekering is daarom vaak flexibeler qua dekking. Er zijn verzekeraars die een beperkt aantal kilometers per jaar hanteren, waardoor je minder hoeft te betalen in vergelijking met een reguliere autoverzekering. Bovendien zijn er ook verzekeraars die een rustgevende dekking bieden. Dit houdt in dat je voor een langere periode niet op de weg mag rijden met jouw oldtimer, bijvoorbeeld tijdens de wintermaanden. Hierdoor betaal je in deze periode minder premie en blijft jouw oldtimer wel verzekerd.

Deskundig advies

Een Univé oldtimerverzekering is vaak complexer dan een reguliere autoverzekering. Er zijn vaak verschillende opties en dekkingen waaruit je kunt kiezen. Een ander voordeel van een oldtimerverzekering is dat je vaak persoonlijk deskundig advies krijgt van de verzekeraar. Zo kun je op basis van jouw wensen en behoeften een passende verzekering afsluiten. Bovendien kan de verzekeraar je ook helpen bij het vaststellen van de waarde van jouw oldtimer.

Zoals je hebt kunnen lezen, zijn er verschillende voordelen van een oldtimerverzekering. Van een goedkopere premie tot een uitgebreidere dekking en deskundig advies van de verzekeraar. Het is belangrijk om een goede keuze te maken als het op verzekeren van jouw klassieke auto aankomt. Zo kun je zorgeloos de weg op met jouw oldtimer en blijft deze goed beschermd.

 

Schuiven naar boven