de-aanvullende-zorgverzekering-in-2020

Aanvullende zorgverzekering 2020

Heb jij een aanvullende zorgverzekering 2020 nodig? Dan helpen wij jou graag verder met handige tips en informatie over de aanvullende verzekering van 2020. De basis zorgverzekering heeft een bepaalde dekking maar het kan zijn dat dit niet al je zorgkosten dekt. Door een aanvullende module toe te voegen aan het basispakket heb jij een betere dekking volgend jaar. Zo kun jij vergoedingen ontvangen voor fysiotherapie behandelingen of voor alternatieve geneeswijzen.

 

Hieronder gaan we in detail bespreken wat de mogelijkheden zijn in 2020. Iedere zorgverzekeraar in Nederland biedt wel een aanvullende zorgverzekering aan. In theorie is het mogelijk om je aanvullende polis af te sluiten bij een andere verzekeraar dan waar je je basisverzekering afsluit. In de praktijk komt dit eigenlijk niet voor omdat de premie hierdoor kan stijgen.

 

Naast de informatie op deze pagina hebben wij een aantal zorgverzekeraars uitgelicht. Bekijk de premies en vergoedingen per aanvullende zorgverzekering (2020). Vergeet niet dat het niet wettelijk verplicht is om je aanvullend te verzekeren. Bedenk daarom goed of het voor jou de beste keuze is of juist niet.

aanvullende-zorgverzekeringen-2020-de-friesland

Aanvullende zorgverzekering de Friesland

Zorgverzekeraar de Friesland heeft opnieuw verschillende aanvullende zorgverzekeringen. Naast de drie basisverzekering kun jij vergoedingen ontvangen voor fysiotherapie en alternatieve geneeswijzen. De zorgverzekeraar biedt in totaal drie aanvullende modules aan in 2020. Steeds meer consumenten kiezen voor een zorgverzekering bij de Friese zorgverzekeraar.

besured-2020-aanvullende-zorgverzekeringen

De Love 2 Move module

Bij Besured kun jij kiezen uit drie aanvullende zorgverzekeringen. De Love-2-Move verzekering komt met prima vergoedingen. In deze polis krijg je onder andere 8 fysiotherapie behandelingen vergoed en een 100% vergoeding voor anticoncetpiva. Voor sportmedische keuringen is er ook een vergoeding beschikbaar in 2020.

fbto-2020-aanvullend

Aanvullend bij FBTO

Zorgverzekeraar FBTO heeft een flink aanvullde aanvullende modules in 2020. Een voordeel bij FBTO is dat je voor specifieke zorg een bepaalde module kunt afsluiten. Denkt aan een tandarts module, fysiotherapie verzekering of de alternatieve geneeswijzen polis.

Belangrijk: de polisvoorwaarden

Waar de basis zorgverzekering gelijk is bij iedere zorgverzekeraar (dekking) is dit anders bij de aanvullende verzekeringen. Niet alleen de inhoud is verschillend maar ook de voorwaarden die de verzekeraar hanteert. Voordat je dus een module gaat afsluiten is het belangrijk om deze polisvoorwaarden door te lezen. Hierin staat namelijk beschreven wat de polis inhoud en wat je kunt verwachten van de zorgmaatschappij. Door dit te lezen voorkom jij vervelende verassingen en kosten in 2020.

Aanvullende vergoedingen

Zoek jij bepaalde aanvullende vergoedingen voor 2020? Wij hebben de meest gekozen vergoedingen voor je uitgezocht. Zo kun jij eenvoudig bekijken welke verzekeraar voor jou wellicht de beste vergoedingen heeft. Naast tips en informatie kun jij ook via onze vergelijker aan de slag om de zorgverzekeringen te vergelijken. Een uitgebreide vergelijking voor zowel de basis- aanvullende- en tandartsverzekeringen.

Tandartsverzekeringen

De kosten bij de tandarts zijn hoog. Er geld alleen een vergoeding voor jongeren (tot 18 jaar) voor tandheelkundige zorg binnen de dekking van het basispakket. Vanaf je 18e zijn de kosten dus volledig voor eigen rekening. In 2020 kun jij de basisverzekering uitbreiden met een tandartsverzekeirng. Voor een maandelijkse premie ontvang jij aanvullende vergoedingen die gelden voor de tandartskosten. Het belangrijkste om te doen is na te gaan welke en hoeveel kosten jij verwacht in 2020 en of je tandarts een contract heeft met de zorgverzekeraar.

Aanvullende zorgverzekering vergelijken (2020)

Hoe kan ik het beste de aanvullende zorgverzekering van 2020 vergelijken? Dit kan je doen op verschillende manieren. Het is ieder jaar natuurlijk niet eenvoudig om te bepalen of het overstappen de moeite waard is. Daarom hebben wij een aantal tips voor je op een rij gezet die jou kunnen helpen bij het vergelijken van de aanvullende verzekering.

 

  • Hoeveel zorgkosten verwacht ik? Kijk terug naar het afgelopen jaar om te zien hoeveel kosten jij nou eigenlijk hebt gemaakt. Door dit in kaart te brengen is het makkelijker om een nieuwe aanvullende verzekering en vergoeding te kiezen.
  • Is mijn gebit gezond? Ga jij vaker dan de halfjaarlijkse controle naar de tandarts? Dan kan het slim zijn om je hiervoor te verzekeren. Bijna alle zorgverzekeraars in Nederland bieden wel een tandartsverzekering met uitstekende vergoedingen.
  • Zelf de rekening betalen? Doordat het niet verplicht is om je aanvullend te verzekeren kan je ook zelf de rekeningen betalen. Gemiddeld gezien kost een aanvullende zorgverzekering 100 – 200 euro per jaar. Maak jij minder kosten? Dan kun je er voor kiezen om de nota‘s zelf te betalen.
De Friesland
€ 6,95
Aanvullend vanaf: € 6,95
HEMA
€ 7.50
Aanvullend vanaf: € 7.50
FBTO
€ 0.95
Aanvullend vanaf: € 0.95